Benodigdheden

Voor de online yogalessen bij Yoga Hour wordt er veel gebruik gemaakt van accessoires (ookwel ‘props’). De accessoires helpen ons om beter naar ons lichaam te luisteren en minder ‘een wedstrijd’ te maken van yoga. Yoga doe je voor jezelf en niemand anders.

De volgende accessoires zijn handig om in bezit te hebben:

  • Yoga/fitnessmat – een yoga- of fitnessmat is een van de meest cruciale benodigdheden (alhoewel yoga op een harde vloer ook prima gaat!). De dikte, kleur, materiaal en kleur hangen af van jouw eisen, wensen en budget. Vaak is een yogamat van minimaal 4mm wel aan te raden. Als je last hebt van gevoelige knieën of heupen is 6mm misschien zelfs fijner.
  • 2 yogablokken (bij voorkeur van kurk) – blokken zijn erg fijn om te hebben, met name die van kurk. Tijdens de les worden blokken vaak gebruikt om de vloer naar je toe te brengen, of je in een diepere ontspanning te krijgen. Ook als je flexibel, of hypermobiel, bent zijn blokken superfijn om te hebben. Geen blokken? Gebruik dikke boeken uit je boekenkast. Tip: De Decathlon heeft de goedkoopste kurken blokken die prima hun werk doen!
  • 1 (yoga)riem – de riem wordt veel gebruikt bij houdingen waarin we spieren oprekken, denk aan de benen of de armen. Je hoeft geen speciale yogariem te kopen, de riem van een broek of de badjas werkt vaak ook prima.
  • Deken – een deken is ook cruciaal bij yoga en kan voor van alles worden gebruikt, om je billen wat hoger te brengen, bij gevoelige knieën of heupen, maar vooral ook tijdens de eindontspanning (savasana). Hierin liggen we enkele minuten stil en dan is het fijn als je warm blijft. Je hoeft geen speciale ‘yoga’-dekens te kopen, je hebt vast nog wel ergens een deken liggen.
  • Bolster/Kussen – voor sommige vormen van yoga is het fijn om gebruik te maken van kussens. Met name bij Yin-yoga helpen kussens voor een diepere ontspanning en het beter kunnen loslaten van stress. Vaak heb je al kussens rondslingeren, bijvoorbeeld op de bank, die prima kunnen werken. Mocht je echt fanatiek zijn kan je een bolster kopen.

Je allereerste yogaset kopen?

Als je wilt investeren in een yogaset is het aan te raden om de volgende tenminste in je bezit te hebben: Yogamat, 2 blokken en een riem.