Eerste les

Ga je je allereerste yogales volgen? Hieronder staan wat praktische tips.


Yogamat

Misschien dat je al een yoga- of fitnessmat hebt liggen of kan lenen. Zo niet, geen nood! Je kan prima je eerste lessen meedoen zonder yogamat. Zorg in ieder geval dat je een deken en/of handdoek bij de hand hebt. Vaak zijn knieƫn gevoelig, dus dan is het fijn om ze wat ondersteuning te geven tegen de harde vloer.

Als de yogales bevalt kan je daarna een yogamat uitzoeken die voldoet aan je eisen. Heb je advies nodig voor je eerste yogamat? Neem gerust contact op.


Open mindset

Het is heel normaal dat je tijdens je eerste yogales wat moeite hebt om mee te komen. Dit wordt gelukkig vanzelf beter. Vergelijk het met fietsen, hier heb je ook eerst voor moeten oefenen voordat je het zelfstandig kon doen.

De ultieme tip bij yoga is: ‘open mindset’. Heb geen verwachtingen van jezelf. Kijk hoe ver je komt. Lukt het wel, super mooi. Lukt het niet? Ook helemaal goed. Het belangrijkste is dat je blijft luisteren naar je eigen lichaam en geest.


Probeer verschillende stijlen

Probeer verschillende yogastijlen uit om te achterhalen wat wel of niet bij je past. Twijfel je over een bepaalde stijl, volg voor de zekerheid nog een tweede les. Het kan zomaar zijn dat je de eerste keer even overrompeld bent door alles wat er gebeurd.

Af en toe even ‘proeven’ bij andere stijlen is aan te raden. Het kan zijn dat je voorkeuren, behoeftes en energie veranderen. Wees flexibel en sta open voor verandering.


Aanmelden

Zorg dat je jezelf hebt aangemeld zodat er een plek in de les voor je is gereserveerd.

Twijfel je nog over welke vorm van yoga bij je past? Yoga Hour biedt een gratis Yoga intake aan. In deze intake achterhalen we samen welke vorm van yoga op dit moment in jouw leven past.


Blessures of medische indicaties

Heb je last van blessures of medische indicaties die invloed kunnen hebben op je yoga-ervaring is het raadzaam om hier de yogadocent voor aanvang van de les op de hoogte te stellen. De docent kan je helpen met de yoga-houdingen aan te passen zodat ze werken voor jouw lichaam.

Luisteren naar je signalen van je lichaam is een van de belangrijkste elementen van yoga.