Stijlen

Er zijn verschillende yogastijlen. Een yogastijl kan wel of niet bij je passen. De enige manier om hierachter te komen is door ze allemaal een keer te proberen. Onderstaande yogastijlen worden aangeboden bij Yoga Hour. Bekijk het lesrooster wanneer de lessen worden gegeven.

Yoga Basics

Voor de beginnende yogi of yogi’s die te maken hebben met blessures. In deze yogalessen worden gedetailleerde instructies voor de houdingen gegeven en maken we gebruik van diverse hulpstukken zoals blokken en een riem. Je leert een veilige houding, ademhalingstechnieken en hoe je hulpstukken kan gebruiken om je yoga-ervaring beter te maken.

Slow Flow yoga

Een rustige vorm van Vinyasa, waarbij houdingen langer worden vastgehouden zoals bij Yin yoga. Het tempo in deze lessen ligt lager dan bij Vinyasa, maar hoger dan bij Yin. Ondanks dat de naam rustig suggereert word je wel uitgedaagd. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Yin yoga

Een rustige vorm van yoga waarbij houdingen voor langere tijd worden vastgehouden. Tijdens de houding is het doel om spanningen in je lichaam los te laten en is het vaak mogelijk om dieper in een houding te komen. Deze vorm is aan te raden naast een druk leven of normale yoga practice. Het helpt om je lichaam en geest beter te balanceren. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Vinyasa yoga

Een actieve vorm van yoga waarbij de adem en de beweging aan elkaar verbonden zijn. Bewegingen vinden plaats op een in- of uitademing. Hierdoor kan je de kracht van je adem gebruiken voor meer energie en kracht, of juist om meer ontspanning te vinden in een houding. Geschikt voor beginners en gevorderden.

De volgende yogastijlen kunnen bij voldoende animo ook worden aangeboden:

Yoga nidra – Coming soon!

Hatha yoga – de traditionele vorm van yoga.

Ashtanga yoga – een zeer actieve vorm van yoga. De houdingen zijn elke keer hetzelfde, waardoor je een diepere yoga practice kan krijgen. Houdingen gebeuren net als bij vinyasa op de ademhaling en veel houdingen zijn uitdagend. Deze stijl is niet geschikt voor beginnende yogi’s.