Veel gestelde vragen

Welke spullen heb ik nodig voor een online yogales?

Een yoga- of fitnessmat is cruciaal. Als je de financiële middelen hebt is het handig om 2 blokken (bij voorkeur van kurk), een riem en een deken te hebben. Als je nog een verjaardagscadeau zoek kan je ook investeren in een bolster en pittenkussen (voor je ogen). Zie hieronder voor goedkope alternatieven!

Ik heb geen geld om spullen aan te schaffen. Kan ik nu niet mee doen?

Jawel! De yogalessen zijn ook prima te volgen zonder de spullen. Het is wel zo dat de spullen je kunnen helpen om beter in een houding te komen, waardoor je beter kan luisteren naar de signalen van je lichaam.

Heel vaak heb je al spullen in huis die je hiervoor kan gebruiken.

  • Yogamat – als je geen financiele middelen hebt om een yogamat aan te schaffen zijn er een aantal opties: je kan een handdoek gebruiken onder je (met name op tapijt), of als je een laminaatvloer hebt, heb je voldoende aan een dekentje onder je knieeen. Je kan prima yoga doen op de vloer! De allereerste yogi’s hadden ook geen yogamatten.
  • 2 blokken kan je vervangen door twee dikken boeken, bijvoorbeeld een studieboek, encyclopedie, kookboek of iets anders. Mocht je niets in huis hebben kan je altijd nog naar de kringloop gaan en hier twee dikke boeken uitzoeken (je kan ze eventeel dicht-plakken met tape zodat ze niet open gaan tijdens de yogales).
  • Yogariem – kan je vervangen door de riem van je broek, badjas, of anders een sjaal.
  • Bolster (kussen) – kan je vervangen door een kussen van je bed of bank. Misschien dat je dan meerdere kussens nodig hebt. Dit hangt erg af van wat je thuis beschikbaar hebt.
  • Pittenzak – Je kan hiervoor ongekookte rijst gebruiken wat je in een stoffen zak giet. Als je handig bent met de naaimachine kan je zelf de hoes maken voor een pittenzak en deze vervolgens opvullen. Je kan eventueel met etherische oliën je pittenzak wat geur geven, of wat lavendel uit de tuin tussen de rijst verstoppen.

Geeft Yoga Hour ook fysieke les?

Yoga Hour focust op het geven van online yogalessen. Voor een privé-les kan hier een uitzondering voor worden gemaakt. Zodra de Covid-19 situatie het weer mogelijk maakt worden er fysieke yogalessen gegeven in het asielzoekerscentrum. Voor de toekomst staat er wel op de planning om retreats of workshops te geven. Deze kunnen zowel online of offline plaatsvinden. Heb je hierin interesse laat dit vooral per e-mail weten.